Huis kopen of huis huren?


Notice: Undefined index: dd_global_buffer_option in /var/www/vhosts/hypotheekmagnaat.nl/domains/hypotheekmagnaat.nl/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/include/dd-class.php on line 438

Notice: Undefined index: dd_float_option_initial_element in /var/www/vhosts/hypotheekmagnaat.nl/domains/hypotheekmagnaat.nl/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 342

Notice: Undefined variable: dd_override_start_anchor_id in /var/www/vhosts/hypotheekmagnaat.nl/domains/hypotheekmagnaat.nl/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 351

Notice: Undefined variable: dd_override_top_offset in /var/www/vhosts/hypotheekmagnaat.nl/domains/hypotheekmagnaat.nl/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 352

Notice: Undefined index: dd_comment_anchor_option in /var/www/vhosts/hypotheekmagnaat.nl/domains/hypotheekmagnaat.nl/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 359

Met de turbulente huizenmarkt in het achterhoofd maken veel mensen de afweging: gaan we ons nieuwe huis kopen of huren? Zoals besproken in ons vorige artikel “Huizen prijzen Nederland”, is er momenteel veel onzekerheid over de ontwikkeling van de huizenprijzen. De Hypotheekmagnaat zou de Hypotheekmagnaat niet zijn als wij u niet een overzichtelijk lijstje punten aanreiken, waar u op kunt letten als u twijfelt tussen huren of kopen.

Huren of kopen, een korte checklist

  • Vindt u het een probleem om gedurende een lange tot zeer lange tijd (tot 30 jaar) in de schulden te zitten, zoals bij een hypotheek het geval is?
  • Bent u gedisciplineerd in het sparen van geld, of zou een hypotheek (bij het kopen van een huis) een goede stok achter de deur zijn?
  • Heeft u veel belang bij de hypotheekrenteaftrek? De hypotheekrente kunt u van de inkomstenbelasting aftrekken, dit voordeel geniet u uiteraard niet als u gaat huren.
  • Vindt u het belangrijk om woningonderhoud in eigen beheer te hebben, of doet u dit juist liever niet? Keuze tussen huren of kopen, bij kopen doet u het zelf en bij huren wordt uw huis onderhouden.
  • Hoe belangrijk is het voor u dat u makkelijk kunt verhuizen? Huren of kopen: bij huren heeft u een opzegtermijn van een maand, bij een koopwoning is het aanzienlijk lastiger om te verhuizen. Uw woning moet namelijk verkocht worden met alle rompslomp en kosten vandien.
  • Verbouwen van uw huis: wilt u graag eigen baas zijn als u een aanpassing aan uw woning wilt doen? Dan is kopen beter dan huren, bij huurwoning is het namelijk erg lastig om toestemming te krijgen iets naar uw wens te verbouwen.
  • Hoe belangrijk is een ruime keuze aan aanbod voor u? Bij huurwoonruimtes is meestal minder keuze dan bij koophuizen, dit is bijvoorbeeld relevant in minder bevolkte gebieden.

Neigt u naar kopen? Dan is de volgende stap wellicht om u te oriënteren op hypotheekoffertes. Deze geven u inzicht in hoe groot uw maximale hypotheek is, en wat uw maandlasten zouden zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *